Allmänna villkor

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att LottOff Online Shop lider ekonomisk skada, polisanmäls. LottOff Online Shop friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i LottOff Online Shop sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende eller färg. LottOff Online Shop reserverar sig för slutförsäljningar.

Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25%.  Moms ingår i alla priser, men fraktkostnad 69 kr ( order över 890 kr levereras fraktfritt) tillkommer .

 

Leverans

Leverans med DHL Service Point 69 kr , order över 890 kr levereras fraktfritt med DHL Service Point

Leveranstid

För order som vi har mottagit före klockan kl. 12.00 behandlas samma dag och levereras inom 3 arbetsdag från vårt lager. Beställningar mottagna på , lördagar och söndagar kommer att behandlas påföljande måndag. Sändningar med DHL Service Point tar till de flesta orter 1-5 arbetsdagar.

Avvikelse kan ske vid leverans till glesbygd med upp till 7 arbetsdagar från ordertillfället.

 

Vi ansvarar ej för ev. leveransförsening som beror på att speditören inte håller sin vanliga leveranstid.

Leveransavisering

Kunden får en avisering antingen via sms eller e-post när godset ankommit till DHL:s SERVICE POINT. 

Kunden är ansvarig för att aviseringsuppgifter (mobilnr alt mailadress) är korrekta!Paketet ligger kvar på Service Point 7 dagar sedan returneras det till oss.


I fall när kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med LottOff Online Shop köpevillkor.
Avbeställning efter det att beställning blivit expedierad är ej möjlig.
I de fall beställning blivit expedierad är kunden skyldig att motta beställningen.
Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från LottOff Online Shop per e-post.Leveranssätt
Produkterna levereras med hjälp av DHL till närmaste utlämningsställe (ServicePoint)

Ej uthämtade paket

Paketet ligger kvar på Service Point 7 dagar sedan returneras det till oss.
För ej uthämtade paket som går i retur till oss debiterar vi 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för administration och fraktavgift.

Ej uthämtad paket betraktas inte som ångerrätt

Kunden är ansvarig för att aviseringsuppgifter (mobilnr alt mailadress) är korrekta!

Fraktkostnad

Fraktavgiften för DHL Service Point är 69 kr oavsett hur många varor du beställer. Vi bjuder på fraktavgiften vid köp över 890 kr .
Fraktkostnaden för DHL hemleverans är 400 kr.

Returadresslapp: 119 kr

Reklamation & garanti 

Du ska alltid  ankomstkontrollera leverans för att verifiera att du har fått rätta  och felfria varor. Vid reklamation skall kund kontakta LottOff Online Shop reklamationsavdelning på telefon 040-931033, via e-post info@lottoff.se ,  uppge alltid order-id samt orsak till reklamationen. 

Vid reklamation av vara skall kunden begära ett s.k. returadresslapp,  som sedan är giltigt i 14 dagar. Vid samtliga fall då en vara returneras till LottOff Online Shop skall kunden först ha erhållit ett returadresslapp.
Defekta produkter som returernas till LottOff Online Shop bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. 

 Läs mer om reklamation på följande sida Reklamera en vara

Reklamationstiden inom EU är minst två år

Inom EU har du, enligt ett EU-direktiv, minst två år på dig att reklamera.

Vilka fel kan jag reklamera?

Du kan reklamera alla fel som visar sig på en vara. Men säljaren ansvarar bara för felet om det är ursprungligt, det vill säga att felet funnits i varan redan när du tog emot den. Ett ursprungligt fel behöver inte visa sig direkt. Det kan handla om ett ursprungligt fel även om felet visar sig efter viss tid. 

Ett fel som beror på vanvård, onormalt bruk (handhavandefel), olyckshändelse eller liknande förhållande kan säljaren inte hållas ansvarig för. 

Fel som visar sig inom sex månader efter det att varan levererades förutsätts ha funnits vid leveransen om inte annat visas. Om felet visar sig först senare måste konsumenten kunna bevisa att felet funnits redan vid leveransen, det vill säga att det är ett så kallat ursprungligt fel.

Du har ett starkare skydd de första sex månaderna

När du köper en vara har du ett extra starkt konsumentskydd de första sex månaderna. Fel som visar sig inom denna tid ses enligt lagen som ursprungliga fel, alltså fel som säljaren ansvarar för. Säljaren måste inom dessa sex månader bevisa att felet inte fanns i varan när de sålde den för att kunna säga nej till din reklamation.

När det har gått mer än sex månader går bevisbördan över på dig som konsument. Det betyder att du ska kunna bevisa att det är ett ursprungligt fel på varan för att kunna kräva något av säljaren. Det finns ingen sexmånadersregel vid köp av tjänst.

 De fall returärendet ej är giltigt och kund har fått en förbetald adresslapp tillsänd sig, debiteras fraktkostnad tur och retur. I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår en avgift om 200:-+ moms + frakt tur och retur samt hanteringskostnad för ärendet.  LottOff Online Shop förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.

Ångerrätt Konsument

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen.

Information om Ångerrätten

 Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. 

Ångerrätt / öppet köp gäller dock inte för produkter som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl exempelvis  kosmetiska produkter, hårfärger, hårvårdsprodukter. 

Du som konsumenten har rätt att försiktigt undersöka varan, men varan får ej vara använd pga hygieniska skäl. Det gäller alla våra frisörsaxar, hårborstar, kammar, klippmaskiner, hårtrimmer , rakknivar, skär till maskiner och blad till rak och effileringsknivar.

Om köpet ångras men varan returneras i ej oförändrat skick äger Lottoff rätt att göra ett värdeminskningsavdrag vid återbetalningen.

Ej uthämtat paket inte ett giltigt sätt att utnyttja ångerrätten. 

Vill du  utnyttja din ångerrätt skall du  kontakta LottOff Online Shop , info@lottoff.se eller 040-931033. 

 Varan ska skickas tillbaka till oss  inom 14 dagar från den dag du har meddelat oss att du har ångrat ditt köp.

Returfrakten bekostas av konsumenten. Vi kan skicka returadresslapp om du behöver det.

Om du använder vår returadresslapp det kostar 119 kr.

Ångerrätt Företag

I de fall som näringsidkare handlar hos lottoff.se så tillämpas Köplagen  (1990:931).  Det finns ingen lagstadgad ångerrätt i köplagen,  företag saknar rättsligt stöd för att kunna ångra sitt köp.

Transportskada

Om en vara från LottOff Online Shop skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall LottOff Online Shop kontaktas inom fem dagar för information om ersättning.

Personuppgifter
Lottoff.se behandlar dina personuppgifter för att kunna administrera dina köp, för marknadsföringsändamål genom nyhetsbrev och för att kunna utveckla våra produkter och tjänster.
Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas vidare till tredje part. Lottoff.se använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter och nyheter. Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används av Lottoff Online Shop.
Din e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vill du göra ändring av dina uppgifter eller vill du bli borttagen ur vårt kundregister ber vi dig kontakta oss.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar endast information så länge som anses vara fördelaktigt för dig, nödvändigt för att vi ska kunna utföra våra åtaganden gentemot dig samt för att möta de lagstadgade lagringstiderna. Tre år från sista köp kommer du att finnas i vår kunddatabas, om du skulle vilja bli borttagen tidigare än så var vänlig kontakta info@lottoff.se 

Skickar lottoff.se personuppgifter till tredje part?

När du handlar hos lottoff.se skickar vi adress- och kontaktuppgifterna vidare till fraktföretaget (DHL ) som  levererar din beställning . Du har möjlighet att avbryta köpet om du inte vill att fraktleverantören i fråga ska få del av dina personuppgifter.  

Förutom fraktföretaget skickar vi information till Klarna vid slutförandet av varje online-köp, så Klarna kan  hantera betalningstransaktionen. Följande personuppgifter skickas till Klarna:  Personnummer (valfritt, endast vid fakturaköp), Namn ,Adress ,Telefonnummer ,E-mail  och IP-adress .

Du har möjlighet att avbryta köpet om du inte vill att betalningsleverantören i fråga ska få del av dina personuppgifter.  

Vid behov kan vår betalningsleverantör kräva att du anger andra uppgifter under din betalningstransaktion, som sker via en krypterad direktanslutning mellan din webbläsare och betalningsleverantörens server. I så fall kräver betalningsleverantör bara sådana uppgifter som erfordras för att hantera din betalning.  Lottoff.se lämnar inte ut din information på annat sätt till tredje part, såvida vi inte är skyldiga att göra detta enligt lag eller i samband med rättsligt anspråk eller förfarande.  

Google Analytics

Lottoff.se använder Google Analytics, en onlinetjänst för webbanalys från Google Inc. Google Analytics använder cookies som sparas i din dator och som möjliggör en analys av användningssättet på internet. Informationen som samlats genom cookies skickas vidare till Google och dess servrar.  Google kommer inte att använda din IP-adress i samband med andra uppgifter. Du kan alltid ändra dina inställningar och avaktivera dem genom använd webbläsare. Då kommer vissa funktioner inte längre att vara tillgängliga när webbsidan används.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse när du handlar hos oss. Genom att använda vår webbplats godkänner du att vi använder cookies. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator, smartphone eller läsplatta som gör det möjligt att identifiera dig. Den information som finns i cookien kan användas för att följa ditt surfande på webbplatser som använder samma typ av cookie och därigenom kan exempelvis erbjudanden som visas anpassas för dig. 

Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar.

Om du inte vill tillåta lagring av cookies kommer funktionerna på vår webbutik inte fungera fullt ut. Vidare kommer du inte kunna handla i vår webbutik eftersom vi använder cookies för att kunna hantera innehållet i din varukorg. Du kommer dock fortfarande att kunna se dig omkring i vår webbutik.

Det finns två olika typer av cookies. Den ena typen är mer varaktig och sparar en textfil under en längre tid  på din dator. Denna typ av cookies har ett bestämt utgångsdatum och används till exempel vid funktioner  som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen. När utgångsdatumet för den aktuella cookien passerats raderas densamma från din dator när du återigen besöker den webbplats som placerade cookien på din dator. 

Den andra typen av cookie är mer kortvarig (s.k. sessionscookies) och lagras temporärt i ditt  kommunikationsmedel under den tid som du besöker en webbplats. Denna typ av cookies används exempelvis för att hålla reda på vilket språk som du har valt för den aktuella webbplatsen och försvinner  så snart när du stänger ned din webbläsare.

Vi använder oss av både mer varaktiga cookies och kortvariga cookies. Det främsta syftet med vårt  användande av cookies är att möjliggöra handel i vår webbutik och underlätta analyser av trafiken på vår webbplats samt förbättra vår kundservice. 

Genom att du har din dator inställd på att tillåta cookies samtycker du till vår och Googles användning av  cookies på vår webbplats och i vår webbutik som den beskrivs i denna information. Om du samtycker till  vårt användande av cookies får du tillgång till alla funktioner på vår webbplats och webbutik som kräver användande av cookies.

 

Övrigt

 Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har LottOff Online Shop rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp genom att återbetala direkt till kortet som användes vid köpet.  LottOff Online Shop skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt

Problem med din beställning?

Om det mot förmodan skulle uppstå problem med din order/beställning eller att du vill komplettera eller ändra något vad gäller din order/beställning, skall du alltid skriva ditt ordernummer med i meddelandet.

 

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför LottOff Online Shop kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att LottOff Online Shop befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.